Løb, når du er på arbejde


Nogle af mine største løbeoplevelser er jeg blevet betalt for.

Er jeg professionel?  Er det gas?

Ingen af delene, der findes faktisk en måde, hvorpå arbejde og fornøjelse kan kombineres.
Forretningsrejsen/kurset/kongressen etc er tidspunkter, hvor vi er ude af sde vante omgivelser. Mange hoteller har et motionsrum, hvor man kan slå en halv time ihjel på et løbebånd. Men hånden på hjertet, hvor inspirerende er det lige? Tænk at flyve til verdens ende, snøre løbeskoene og så nyde udsigten til et fjernsyn, der viser CNN?
De mere avancerede begiver sig udenfor hotellet iført løbetøj, hvilket næsten altid kan lade sig gøre. Selv i mere suspekte lande, er overfald på løbere ekstremt sjældne, primært da man ikke kan gemme ret mange værdier i en stram gang lycra.

Men hvorfor ikke gå skridtet videre og for alvor kombinere business med pleasure (eller snarere pain). Deltag i et løb på din destination og lad en verden af oplevelser åbne sig for dig. Ofte er der rent faktisk et løb i nærheden af dit næste rejsemål, og det har aldrig været nemmere at finde det.
Er man lidt fiks på tasterne, kan det lade sig gøre at støve løbskalendere op i de fleste industrialiserede lande. Alternativt kan man på forhånd kontakte en lokal løbeklub, som ifølge mine erfaringer næsten altid er yderst hjælpsomme.

Pas på med distancen
Og her menes ikke distancen på løbet, men distancen til løbet. Lange flyrejser over flere tidszoner er ikke befordrende for hverken døgnrytmen, muskelmassen og præstationsevnen i almindelighed. Den gode, gamle tommelfingerregel med, at det kræver 1 døgns restitution for hver tidszone, man her rejst er ikke helt skeløjet. Hermed ikke forstået, at man ikke kan lette fra København den ene dag, og så løbe Big Sur Marathon i Californien 3 dage senere. Det kan man godt, men præstationen og oplevelsen bliver nok ikke optimal.

Souvenir
Et ord fra fransk, der betyder ‘at huske’, og selvfølgelig skal du huske. Sørg foer, at få løbstrøjen tilkøbt, få taget nogen billeder af dig selv før/efter løbet, det er uligt nogen lidt federe souvenirs end plasticpyramider og træelefanter.

Souvenir fra Alafoss-løbet på Island i 2009

Akklimatisering:
Vær opmærksom på vejret på destinationen. Specielt varmt, fugtigt klima kræver lang tids akklimatisering, typisk flere uger, hvis du kommer fra den danske vinter. I tør varme har kroppen nemmere ved at afgive varme, da sveden nemmere fordamper, og denne type varme kræver mindre akklimatisering. Man kan sagtens løbe uden at have akklimatiseret i flere uger, men vær opmærksom på, at intensiteten bør sættes derefter.
Ved løb i højderne, skal man som lavlandsdansker være ekstra påpasselig. Skal man løbe i over 3.000 meters højde, og præstere optimalt, kræver det lidt mere indsigt og forberedelse, end dette blogindlæg kan give.
Ved løb i 1.000-3.000 meters højde, kan man optimere sin præstation ved at følge disse råd:

 • Undgå hård fysisk aktivitet de første 24 timer
 • Forbliv velhydreret
 • Undgå alkohol

Resultatdatabaser:
Det er til tider muligt at komme med i de nationale statistikker, herhjemme er der www.statletik.dk for de udvalgte, mange løb i ind- og udland, også motionsløb, samles op i databasen . I USA samles en masse resultater også op på http://www.athlinks.com, og man kan retrospektivt samle en masse resultater (claime) til sin profil.

Hvad skal man pakke:
Ofte er pladsen i kufferten begrænset, og det er ofte ikke muligt at pakke hele outfittet. Generelt kan det svare sig at kontrollere vejret på destinationen, der er stor forskel på, om du skal løbe i sne eller i subtropisk klima. Er man lidt kreativ, kan man sammensætte en ret fleksibel løbegarderobe med meget få stykker tøj.
Sko: et par mellemvægtssko er et godt valg til både træning og løb. Pak skoene i håndbagagen, hvis løbet er vigtigt. Du kan altid finde nyt løbetøj på destinationen, mens du ikke kan nå at løbe et par sko til på 2 dage.

Den fleksible garderobe:
Vil man vide, hvad den fleksibke garderobe skal indeholde, kan man skele til Gores løsning: ved at bruge løse ærmer og ben, kan man nøjes med færre stykker tøj, det samme gør sige gældende, hvis man anskaffer sig en vest med aftagelige ærmer. Et par korte tights, en langærmet svedetrøje, et par microfiberunderbukser, sokker, kasket, hue, handsker og så er man klar til stort set alt. Husk lidt biotex eller lignende, så kan tøjet vaskes i hotelværelsets håndvask og tørre natten over. En vasketøjspose kan samtidig dublere som minirygsæk, hvor dit skiftetøj kan ligge i under løbet. En lille lynlåspose til kreditkortet/ De fleste større løb tilbyder organiseret bagageopbevaring, mens man til de mindre løb altid kan finde en venlig sjæl hos arrangørerne, der vil holde habengutet.

I udpakket tilstand ses her:
1 par løbesko
1 par handsker
1 par løbesokker
1 kasket
1 tynd hue
1 pulsmåler + HRM
1 par microfiberunderbukser
1 langærmet svedtrøje
1 løbe t-shirt
1 par korte tights
1 vest + aftagelige ærmer
1 sæt løse arme
1 sæt løse ben

Pakkes det hele pænt sammen, fylder det ikke ret meget i kufferten, og en del af tingene, kan i en snæver vending bruges, hvis man skal på byvandring/sightseeing eller lignende. GPS-uret kan med lidt snilde også bruges til geotagging af billeder 🙂

Reklamer

2 responses to “Løb, når du er på arbejde

 1. Det er nu muligt som turist/forretningsrejsende at kombinere løb og sightseeing i kongens København:
  http://running-copenhagen.dk/

  Det ser umiddelbart ud til at være et fint alternativ til havnerundfarten og busturen, om end det nok bliver lidt sværere at medbringe kameraet.

 2. Dejligt med indlæg der promoverer ideen med at kombinere løb og opleve et nyt sted. Det er uden tvivl den mest fantastiske måde at få en fornemmelse for en by.

  @lazyrun:

  Der vil intet problem være mht at løbe rundt med kamera, da guiden har kamera med og tager billeder af deltagerne på turen. Billederne bliver så efterfølgende emailet til gæsterne. Tusind tak fordi du fremhæver Running Copenhagen og vi ses forhåbentlig til en løbetur i København.

  Med venlig hilsen,
  Lena (stifter af Running Copenhagen)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s