Sidste konkurrence i 2008


Årets sidste styrkeprøve stod den 21. december i Tokkekøb Hegn, hvor Allerød Atletik og Motion afholdt 2. runde af deres Kondiløbsserie. Serien går over 5 afdelinger i 2008 og 2009, hvor der kræves deltagelse i mindst 3 afdelinger for at kunne deltage i den gennemgående konkurrence.
Menuen på en kold søndag morgen stod på ca. 10km skostier i Tokkekøb Hegn på en 5km rute, der skulle gennemløbes 2 gange. Ca. halvdelen foregik på grusstier og ca. halvdelen på skovstier. Der var ikke tale om decideret cross, da skovstierne var rimelig fast uden alt for mange plørehuller. Den største udfordring var vel også den lettere kuperede rute.
Jeg er absolut ikke erfaren cross-løber, men har trods alt kørt en del mountainbikeløb, og princippet er nogenlunde det samme. Teknisk krævende passager kræver fysisk overskud, så derfor drejer det sig om at ramme disse passager uden at være helt oppe i det røde felt. Det giver mulighed for at løbe de hårde passager eksplosivt og anaerobt, og derefter få pulsen og iltgælden ned på de efterfølgende nemmere stykker. Det kan koste meget tid, og evt. skader, hvis man allerede er død, når de svære stykker skal forceres. Man falder nemmere, har ikke overskuddet til at tage den optimale rute, og man ender med at bruge flere kræfter på bare at forcere terrænet.

Bottom line – man løber med benene, men vinder med hovedet.

Ovenpå lidt sygdom gik jeg ikke at løbe et fantomløb, men det gik efter omstændighederne rimeligt. 39.01 for de ca. 10km (i almindelige løbesko), rakte til en samlet placering som nr. 4 med 20 sekunder til nr. 3, og en meget billig sejr i min egen aldersklasse (30-39 år). Der var ca. 3 minutter op til vinderen (Henrik Jacobsen, RAC), hvilket absolut er godkendt.  Selve arrangementet var fint, fint med ok afmærkning og efterfølgende basal forplejning. Fremmødet var noget spartansk, og lidt mere konkurrence ville ikke være af vejen i de følgende afdelinger.

GPS-Tracket er lagt ind på www.gpsies.com (http://www.gpsies.com/map.do?fileId=piazngtqxfffdegp), så man selv kan se ruten og evt. prøve kræfter med det.

Mål:
Ingen konkurrence uden at det afføder nye mål, så succeskriterierne ved næste løb må være top-5 sammenlagt og en tid på under 38.50.

Nu er det jul, og træningen er tilrettelagt mhp. et par lange ture, inden intervallerne for alvor skal i spil efter nytår.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s